MEDIACIÓ I CONVIVÈNCIA A L' IES LA GUINEUETA. ESPAI EDUCATIU PER COMPARTIR EXPERIÈNCIES, REFLEXIONS I BONES PRÀCTIQUES.

07 de gener, 2008

QUI S´HA ENDUT EL MEU FORMATGE?


Qui s´ha endut el meu formatge? és un conte sobre el canvi que té lloc en un laberint a on 4 personatges buscant " formatge".

El formatge és una metàfora del que volem obtenir a la vida, en el treball, en les relacions afectives , diners, una casa magnífica, llibertat, salut, reconeixement, pau interior....

Cadascun de nosaltres té la seva pròpia idea del que és el formatge i còrrer darrera d´ell perquè creu que li farà feliç. Si ho aconsegueix es lliga a ell, i si el perd o li prenen resulta ser traumàtic.

El laberint és el lloc a on passes el temps buscant el que desitges, pot ser el treball, la comunitat a on vius o les relacions que mantens.

Aquest llibre va ser bestseller de vendes durant anys, escrit per Spencer Johnson, doctor en Medicina i llicenciat en Psicologia, escriu històries didàctiques que analitzen problemes complexes amb solucions senzilles i eficaces

Podeu conèixer la història en aquest video



1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo encara sóc més simple que els ratolins; no entenc el conte.

Si del que parla és dels problemes que aquesta societat "insocial" que genera en els individus, jo crec doncs, que la solució no pot venir per la conversió dels individus en èssers de "poca intel.ligència", més que res perquè és impossible. I si la solució que planteja és una "autoconvicció", penso que més aviat és un autoengany.

Segueixo sense entendre res, però el que és pitjor, tampoc no sé donar cap solució.

Joan d'informàtica.