MEDIACIÓ I CONVIVÈNCIA A L' IES LA GUINEUETA. ESPAI EDUCATIU PER COMPARTIR EXPERIÈNCIES, REFLEXIONS I BONES PRÀCTIQUES.

26 d’octubre, 2008

Prevenció de la violència a les escoles

Un canvi d emirada per abordar i prevenir la violència a les escoles" ens presenta un enfocament nou d' aquest fenòmen que preocupa tant als professionals de l' educació, a les famílies i a la societat.
El
llibre incideix en un canvi de perspectiva en la forma d' abordar la violència a les escoles amb una mirada global, sistèmica i inclusiva i amb un enfocament educatiu per a incidir en la prevenció.
Reflecteix l' enfocament i el treball que el Grup Grode dins l' Observatori de la violència a les escoles està portant en escoles i instituts d' arreu de Catalunya amb l' objectiu d' analitzar la dinàmica de relacions en el grup, identificar les causes dels factors de vulnerabilitat que es donen en el grup, companyar al professorat en la reflexió i el debat i promoure accions educatives en els centres per a afavorir les relacions en el grup, prevenir la violència i millorar la convivència.
Aquesta actuació forma part del catàleg d' accions dels Plans Educatius d' Entorn amb implicació del Departament d' Educació i les Ajuntaments participants.