MEDIACIÓ I CONVIVÈNCIA A L' IES LA GUINEUETA. ESPAI EDUCATIU PER COMPARTIR EXPERIÈNCIES, REFLEXIONS I BONES PRÀCTIQUES.

25 de febrer, 2008

CONFLICTES? NO, GRÀCIES

La revista Presència és la revista catalana de més difusió que arriba als lectors a través dels diaris catalans com el Diari d'Andorra, El Punt, Regió 7, Diari de Balears, El 3 de Vuit, Segre, El 9 Nou, Última Hora Menorca i Diari de Sant Cugat.

Aquesta setmana ha publicat un reportatge sobre LA MEDIACIÓ.
  • Veïns que es barallen per un gos? Mediació. Alumnat d´una escola o institut que es barallen? Mediació. Matrimonis que es trenquen sense un acord? Mediació. Pocs la coneixen, però si es prova i funciona, tothom hi surt guanyant.

  • Mediació contra conflicte.- Catalunya és pionera en la implantació dels serveis de mediació, una alternativa a la judicialització de les divergències. Es pot fer mediació en qualsevol àmbit, des del familiar fins a l'escolar, passant pel penal. Tothom hi guanya.
  • En els centres educatiu on s´ha implantat el servei de mediació, que ja es compten per centenars, han disminuït les sancions, s´ha millorat la convivència i hi ha més participació de l´alumnat. La mediació és una pràctica educativa, no punitiva.

"APRENS A PENSAR ABANS D´ACTUAR"

"Hi havia un company que no parava d´insultar-me. Fins que vaig dir que no aguantava més. Vam fer una mediació i vam acordar que no es tornaria a repetir. Tenir-lo al davant en la mediació no m´afectava, perquè volia que se solucionés. La idea era que ens ignoréssim, però era una mica difícil, sent de la mateixa classe. Fins que hem passat de la indiferència a ser amics."


Resum del dossier en format pdf.
Via:http://www.vilaweb.cat/www/presencia