MEDIACIÓ I CONVIVÈNCIA A L' IES LA GUINEUETA. ESPAI EDUCATIU PER COMPARTIR EXPERIÈNCIES, REFLEXIONS I BONES PRÀCTIQUES.

12 d’octubre, 2007

LLIÇÓ MAGISTRAL D´UN JUTGE DE MENORS

Emilio Calatayud és jutge de menors de Granada, ciutat a on ha reduit la delinqüència juvenil en un 8%. Les seves sentències " exemplars", en tot cas, educatives , per exemple: condemna als menors a " treure´s el graduat escolar", un jove que cremava papereres, ha de acompanyar als bombers;un altre que conduia begut, ha de visitar un centre de tetraplèjics......
Creu que la justícia ha de ser reparadora i reinserir a la societat, i que rehabilita més la llibertat i l´educació que els centres d´internament.
MIREU ELS VIDEOS!. Apel·la al sentit comú i a que cadascú assumeixi la seva responsabilitat. I al compromís social de cada un de nosaltres. No deixen de ser polèmiques algunes consideracions, però aporta reflexions interessants.
NO US HO PERDEU!!. Què opineu??


2n video



Podeu llegir l´entrevista que li fa la revista fusión
Gràcies a efervescente2H

7 comentaris:

María José Reina ha dit...

Jo crec que té raó en la major part de les coses que diu, suposo que el que sobta és la manera com ho diu, tant directa, tant del carrer, que no sembla un jutge.
Estem farts de sentir parlar dels límits als infants, però no sembla que en posem en sèrio.

Roser ha dit...

Gràcies Mª José per passar per aqui i deixar la teva opinió.
Si és cert que sobta el to amb el que s´expressa per ser jutge, però en tot cas pot ser un bon document per a les famílies com per al professorat.

Roser ha dit...

Gràcies Mª José per passar per aqui i deixar la teva opinió.
Si és cert que sobta el to amb el que s´expressa per ser jutge, però en tot cas pot ser un bon document per a les famílies com per al professorat.

Anònim ha dit...

Nada que agradecer, al revés, gracias por la referencia. Es triste que la sensatez de este juez nos parezca tan fantástica, porque debería ser normal ¿verdad? Lo lógico a veces parece maravilloso, lo sensato parece extraordinario. Será que en general no lo hacemos tan bien.

Saludos.

Anònim ha dit...

És un discurs molt divertit i acertat. Té una bona visió del problema perquè és la persona a la qual li arriben directament tots de cop. Amb el que diu em fa sentir recolzat perquè em fa veure que el nostre patiment de professors no és gratuït, i també que els camins que el fan resoldre venen des de tots els àmbits de la societat. No obstant, el que a mi més m'agradaria és trobar solucions concretes, contrastades i transportables.

Roser ha dit...

Gràcies Joan,
solucions ?? concretes, a quin problema o problemes??, contrastades, per qui? i transportables, en quin context??.
A vegades les solucions poden venir en canviar l´enfocament al problema, potser canviant de perspectiva es pot trobar la solució, però en educació les coses són dinàmiques i per tant hi ha canvi... Això pot ser una avantatge, o no??

Si algun dia vols, concretem més.

Anònim ha dit...

JO HO VEIG MALAMENT PERQUE ES LA SEVA RELIGIO.
PIENSO QUE DEBERIAN DEJAR LLEVAR PAÑUELO.
I CADA UNO ES LIBRE DE SU RELIGION.
CADA UNO SE VISTA COMO QUIERA CUMPLIENDO LA CUMPLIENDO LA LEY DEL SEU PAIS.

jAvI Y cArMeN