MEDIACIÓ I CONVIVÈNCIA A L' IES LA GUINEUETA. ESPAI EDUCATIU PER COMPARTIR EXPERIÈNCIES, REFLEXIONS I BONES PRÀCTIQUES.
26 de novembre, 2007
Quadern virtual: no violència de gènere
Presenta tres activitats diferents: flors, morats i assassinats, amb suport videogràfic perquè no deixi indiferent a cap persona.
Dos del tres videos que presenta aquest quadern virtual són aquests:
:
25 de novembre, 2007
19 de novembre, 2007
18 de novembre, 2007
L´assetjament escolar o bullying a debat

Del 20 al 23 de Noviembre de 2007 a Almeria es realitza el
I Congreso Internacional de violencia escolar (Bullying).
Més de 100 ponents d´Universitats del país e internacionals i professionals de l´ educació, de la psicologia, de la psiquiatria, de la sociologia presenten les seves reflexions sobre el fenòmen de la violència escolar des de diversos àmbits, des de l´educatiu al sanitari passant pel psicòlogic o el sociològic.L´assetjament escolar o bullying a debat des de una perpectiva integral.
Entre els conferenciants que participen es troba Emilio Calatayud, magistrat deMenors de Granada ( post i video sobre les seves sentències) i la directora de l´Observatori Europeo de la Violència Escolar, Catherine Blaya.
En el marc del simposium , es presentarà el treball que porta a terme l´Observatori de la violència a les escoles, a Catalunya per prevenir la violència a partir de l´analisi de les relacions del´alumnat a l´aula en un treball amb el professorat de centres de primària i secundària de Catalunya.
PRESENTACIÓN del Congrés
En los últimos meses son múltiples las ocasiones en las que nos hacemos eco de la presencia de incidentes de carácter violento en las escuelas, generando una fuerte alarma social, a la vez que, se constata de esta forma un incremento considerable de los problemas o conflictos entre los escolares, reflejo sin duda, de la propia sociedad. Está clara su repercusión, ya que se está convirtiendo en problema central del sistema educativo. Así, puede estar incidiendo en la desmotivación o desinterés del profesorado, que día a día se enfrenta a este tipo de conductas (en muchos casos, sin saber muy bien cual puede ser la solución); y por otro lado, en el alumnado, que conlleva problemas, no sólo en el agredido, sino también en el agresor.
Ante esta situación y sus consecuencias, evidentemente, lo mejor siempre será prevenir que curar, pero cuando existe riesgo de conflictos que afecten al clima de convivencia de los centros escolares, éstos tienen la obligación de adoptar medidas para evitar o reaccionar ante aquellos; por lo tanto deben contemplar dos aspectos, por una parte la prevención de los conflictos y por otra, los aspectos violentos y las consecuencias de éstos, una vez que se han producido.
La actuación en cada centro ha de estar fundamentada en el estudio de necesidades previo y ha de tener en cuenta, que un aumento en la calidad de la convivencia, no sólo depende de la realización de una serie de actividades, sino que también se ha de cambiar la actuación diaria con los/as alumnos/as, sobre todo por parte del profesorado. No es una tarea fácil, a la que día a día deben enfrentarse, para la cual se han de formar y dotar de herramientas que ayuden a afrontar las situaciones y las consecuencias de las acciones violentas y/o conflictivas entre los iguales, a la vez que propicien la actuación preventiva y/o la puesta en marcha de programas de carácter preventivo.
Por este motivo, un año más, se plantea la celebración de un congreso que abarque dicha temática, en este caso, con un carácter internacional, que intenta tener entre sus participantes a personalidades destacadas e investigadoras del campo de la violencia escolar, bajo el título I Congreso Internacional de Violencia Escolar (Bullying).
José Jesús Gázquez Linares
Presidente del I Congreso Internacional de Violencia Escolar
Podeu veure el programa del congrés
16 de novembre, 2007
Els estudiants parlen......
Interessant la seva mirada del món d´avui.......
Via: A Nosa biblioteca
11 de novembre, 2007
PERSEPOLIS

La pel.lícula en animació, adapta els dos primers àlbums del còmic, i està codirigida i coescrita entre la pròpia Satrapi y Vincent Paronnaud. L´animación feta en blanc i negre, i que compta a la versió francesa amb les veus de Catherine Deneuve i la seva filla Chiara Mastroianni, en els papers de mare de Satrapi i de la pròpia protagonista respectivament.

10 de novembre, 2007
EDUCACIÓ PER A LA CIUTADANIA DIGITAL:NORMES BÀSIQUES

La incorporación efectiva de las TICs en el aula llevada a cabo por muchos docentes
está poniendo de manifiesto la necesidad de incorporar en el currículum aquellas
normas básicas que aseguren el buen comportamiento de nuestros alumnos y alumnas
en la red.
Uno de los principales objetivos de la escuela es educar. En ella,
nuestros hijos aprenden normas de comportamiento básicas y un conjunto de
habilidades sociales que se complementan de manera natural con las aprendidas en
el entorno familiar.
Respetar a los otros, trabajar en grupo, comportarse
correctamente en el aula, cuidar el material y las zonas comunes, y una larga
lista de comportamientos, actitudes y valores se trabajan en las aulas desde
infantil hasta los grados superiores. En esta tarea está involucrado todo el
personal docente: todos aportamos nuestro granito de arena para conseguir que
nuestros chicos se conviertan en buenos ciudadanos.Charo ens proposa un còdi deontològic digital, per ensenyar als nois i noies i que podríem resumir:
- Ser honest i respestuòs amb el treball aliè.
- Ser original i creatiu.
- Ser legals, no pirates.
- Ser sincers, no mentir.
- Ser elegants amb les nostres opinions.
- Respetar les dades personals dels altres.
- Ser crítics amb la informació.
Podeu llegir l´article complert, exemplificat amb supòsits.
Gràcies a Isidro Vidal
07 de novembre, 2007
SETMANA DE LA CIÈNCIA
És divertit i connecta les paraules i els elements .
Via a Pie de aula
05 de novembre, 2007
PROJECTE PEDAGÒGIC: MUSICA + INTERCULTURALITAT

L’objectiu és que l’alumnat (jugant per equips o bé en solitari) conegui les característiques musicals i interculturals de cadascuna de les àrees a través de diverses preguntes-trampa que hauran de respondre després de visualitzar un vídeo.
Cada pregunta pot ser complementada per l’educador amb els diferents continguts que es donen a la guia del professorat: hi ha activitats d’aprofundiment i d’ampliació, recursos discogràfics, bibliogràfics, videogràfics i espais webs.
Via Aula mèdia
04 de novembre, 2007
BLOGS SOLIDARIS

Ni que dir que estic molt agraïda i contenta per aquest reconeixement.
Les normes de funcionament d´aquest premi són: Nominar set blogs solidaris, enviar un correu als seus autors/es. Aquests han d´enviar a la vegada aquest premi a set bloggers que triin. Fer un post i posar la imatge del blog solidari.
Els meus blogs solidaris, ho són perquè m´aporten moltíssim i són un referent en la blogosfera, són:
- Educarueca ( dinàmiques per a tutoria)
- Una mirada sobre el treball social amb les TIC
- La mar de llunes ( gènere)
- Montserrat Boix (feminisme, TIC)
- Competència TIC, blog de Xavier Rosell (TIC)
- Tic-tac, blog de Jordi Vivancos (TIC)
- Iguales en las tres mil