MEDIACIÓ I CONVIVÈNCIA A L' IES LA GUINEUETA. ESPAI EDUCATIU PER COMPARTIR EXPERIÈNCIES, REFLEXIONS I BONES PRÀCTIQUES.

28 de desembre, 2006

L’arbre desvetlla sons i el vent escriu

ratlles de llum damunt la pell de l’aigua.

Tot és misteri i claredat extrema.

Torna Nadal i torna la pregunta.

¿Proclamarem la pau amb les paraules

mentre amb el gest afavorim la guerra?



Miquel Martí i Pol

11 de desembre, 2006

SOM MÉS FELIÇOS ARA??











Sebastià Serrano acaba de publicar Els secrets de la felicitat
a l´entrevista que fa a vilaweb.tv, destaca les claus de la felicitat, ara som més infeliços que abans, les dones no són tan felices com els homes, la gent més feliç és qui té més xarxa de relacions i qui fa alguna activitat altruista.

VilaWeb - Diari Electrònic Independent - www.vilaweb.cat

04 de desembre, 2006

LES EMOCIONS SÓN IMPORTANTS

La Vanguardia pública una notícia sobre la importància de l´educació emocional. La integració dels nouvinguts en els centres educatius depén molt del suport emocional amb que els acollim. Neus Ferrer, psicopedagoga de l´IES Pau Clarís explica com treballa amb l´alumnat des de les emocions, i com aquestes tenen un paper rellevant en el rendiment escolar.
Des de la mediació, necessitem reconèixer les emocions que afloren en un conflicte per poder buscar acords que permetin trobar la solució al conflicte.
http://www.lavanguardia.es/premium/epaper/2006120

FELICITATS ALUMNES DEL CONSELL ESCOLAR

Vull felicitar als alumnes que s´han presentat a les eleccions del Consell Escolar.
L´Oriol i la Ruth que són alumnes mediador i mediadora respectivament; l´altre alumna de 4rt no la conec, però segur que fareu una bona tasca i us servirà per aprendre molt sobre la vida a l´Institut. El Consell Escolar és l´òrgan de decisió i participació de l´Institut, per a l´alumnat és una oportunitat d´aprenentatge, d´exercir la vostra responsabilitat i el compromís que teniu respecte als problemes que surgeixen al nostre Institut. Estic segura que la vostra experiència i la vostra visió de la Mediació pot ser molt interessant i enriquidora pel Consell.
ENHORABONA!